Wij zijn erg trots op de werkzame stoffen in onze producten. Leer hier – Vitaforce

Wij zijn erg trots op de werkzame stoffen in onze producten. Leer hier waarom we ze gebruiken.

Paardenmelk

Paardenmelk. Het bevat vele voedingsstoffen voor de huid. Vitaminen en antioxidanten bevorderen de afweer en de proteïnen voorzien de huid van alle benodigde aminozuren om zich te herstellen en gezond te blijven. Bovendien zorgt het voor een betere doorbloeding van de huid zodat transport van afvalstoffen en voedingsstoffen sneller plaatsvind. Daarnaast werken de proteïnen lysozyme en lactoferrine antibiotisch. Paardenmelk is met name zeer rijk aan vitamine C.
Alle paardenmelk in Vitaforce producten komen van merries gehouden op onze eigen boerderij. In het plaatsje Zeeland (NB), een écht Nederlands merk. Niet alleen de melk maar ook de producten worden geproduceerd in ons eigen land. En daar zijn we trots op.

Macadamia integrifolia seed oil

De macadamia-noot komt oorspronkelijk uit Australië. De Macadamia-noteboom is een groenblijvende boom met grote kastanjeachtige steenvruchten. Macadamia-notenolie staat bekend om zijn hoge palmitolzuurgehalte. Het bevordert het herstelvermogen van de oliën in de huid en verspreidt zich gemakkelijk, waardoor het vaak wordt gebruikt voor massages. Droge, broze en gevoelige huid worden zacht en glad na het gebruik van macadamia notenolie. Zelfs broos en droog haar wordt optimaal onderhouden met deze buitengewone olie.

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Jojoba olie wordt gewonnen uit de 1 cm lange, bruine zaden van een houtachtige groenblijvende struik die oorspronkelijk is voor de Amerikaanse Sonorawoestijn.  Jojoba-olie een vloeibare was. Het vormt een zachte lipidefilm op de huid zonder het af te sluiten. Ook heeft het de mogelijkheid om te absorberen in de eerste huidlaag waardoor het van binnenuit zacht wordt, waardoor de elasticiteit ervan toeneemt. Het desintegreert langzaam op de huid en beschermt het tegen vochtverlies zonder vettig te voelen. Daarom staat jojoba-olie bekend om zijn zeer hydraterende werking.
Aangezien jojoba-olie niet door veel micro-organismen kan worden gemetaboliseerd, bestrijdt het kiemen die ontstekings-mee-eters en acne veroorzaken (Propionibacterius acnes). Daarom is het een uitstekende vetcomponent voor het kalmeren van onrustige huid. Vanwege deze eigenschappen bevatten producten die jojoba-olie bevatten ook minder conserveermiddelen, omdat het voor micro-organismen moeilijker is om de olie te verspreiden. Een ander kenmerk van deze buitengewone olie is de sterke antioxidantactiviteit. Het wordt zeer goed verdragen en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen; zelfs een rijpe en droge huid heeft baat bij het intensieve hydraterende effect. Deze alleskunner kan ook worden gebruikt in haarverzorging. Men kan zeggen dat het een universeel hulpmiddel is in cosmetica.

Cosmetische eigenschappen:
  • Jeukvrij
  • Voorkomt de verspreiding van ziektekiemen, ideaal voor probleemhuid
  • Absorbeert snel en diep in de huid
  • Beschermt de huid met langdurige vochtverzorging
  • Intensief hydraterende werking, ideaal voor een rijpe en droge huid
  • Ideaal voor haarverzorging
  • Niet vet

Helianthus Annuus Seed Oil

Zonnebloemolie is een goede antioxidant en wordt vaak gebruikt om de consistentie van decoratieve cosmetica te behouden. Het is lichtgewicht en mild en blijft niet hangen op de huid. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en absorbeert snel. Zonnebloemolie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van de huid, voor baby's of voor het verwijderen van make-up.

Bovendien is het ideaal voor haarverzorging en voor lichte moisturizers voor de vette huid.

Cosmetische eigenschappen:
  • barrière bevorderend en regeneratief
  • anti-inflammatoire
  • kalmeert eeltige huid
  • ideaal voor het reinigen van de huid
  • antioxidant
  • goede verzorging voor de vette huid, gemakkelijk en snel op te nemen
  • ook uitermate geschikt voor haarverzorging 

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Amandelolie is een krachtige antioxidant en beschermt de huid en optimaliseert het absorptiegedrag. Het is ideaal als massageolie. Het dringt heel diep door in de eerste laag van de huid. Met deze eigenschappen verbetert amandelolie de eigenschappen van andere ingrediënten die worden aangetroffen in cosmetische producten. Omdat het niet-comedogeen is, is amandelolie ideaal voor alle huidtypes.
Het wordt buitengewoon goed verdragen en kan ook worden gebruikt voor een gevoelige babyhuid. Bovendien zal het soepel en vocht inbrengend zijn. Door het gebruik van amandelolie wordt de gevoelige huid zacht verzorgd en weer in balans gebracht en wordt de ruwe en gebarsten huid zacht en ziet er goed verzorgd uit.

Cosmetische eigenschappen:
  • Ideaal voor alle huidtypes
  • Niet comedogeen
  • Ideaal voor de gevoelige huid en babyhuid
  • Antioxidant, beschermt de huid, hydrateert
  • Dringt diep door in de huid
  • Bevordert normaal absorberen, verbetert de eigenschappen van andere ingrediënten
Sodium Cocoyl Glutamaat is een milde tenside met een uitstekend reinigend en schuimvormend vermogen, zeer mild voor de huid. Ze wordt gewonnen uit kokosolie.

Butyrospermum Parkii Butter

Sheaboter heeft een bijzonder hoog gehalte aan cosmetisch waardevolle ingrediënten. Het bijzonder hoge gehalte aan tocoferolen en antioxidante ingrediënten zijn belangrijk vanwege het effect ervan als hulpmiddel bij genezing. Karitéboter heeft een bijzonder sterk vocht inbrengend effect, en inheemse sheaboomboter staat bekend om zijn helende eigenschappen.
Het brede scala aan ingrediënten in sheaboter reguleert de vochtbalans van de huid op natuurlijke wijze en hydrateert de huid, verzachtend en gladmakend. De lipidebarrière van het hoornvlies wordt versterkt, waardoor sheaboter ideaal is voor de verzorging van droge, atopische en beschadigde huid. Het wordt zeer goed verdragen en ontspant geïrriteerde en gestreste huid. Het produceert een zacht gevoel en is gemakkelijk aan te brengen.

Cosmetische eigenschappen:
  • hydraterend en beschermend
  • hygroscopisch
  • kalmerende en kalmerende, ideaal voor neurodermatitis
  • zeer licht verteerbaar, geschikt voor de verzorgde, schilferige en geïrriteerde huid
  • intens voedend en antioxidatief

Levulinic  Acid

Een natuurlijk, mild conserveermiddel met antibiotische eigenschappen dat de huid verzorgt en verzacht. P-anisic acid Extract uit anijs dat in natuurlijke cosmetica wordt gebruikt om het product te conserveren.

Lavendula Angustifolia Oil

Lavendel is een bijzonder veelzijdige medicinale plant. Lavendel heeft een helende werking, stimuleert de bloedcirculatie, is ontstekingsremmend en verzachtend en heeft ook een bepaald antischimmel- (schimmelwerend) en antibacterieel effect. Dit is met name uitgesproken in de essentiële olie van lavendel. Ook gebruikt om allergische reacties te behandelen, het ontstekingsremmende effect van lavendelolie is algemeen bekend.
Lavendelolie is een van de weinige etherische oliën die puur op de huid kan worden aangebracht. Bevorderend helende en zelfs kalmerende, helpt de lavendel brandwonden te behandelen en kan door de daling worden toegepast om blaarvorming te verhinderen. Voorzichtigheid is echter geboden, omdat lavendelolie allergische reacties kan veroorzaken, hoewel dit zeer zelden gebeurt.

Cosmetische eigenschappen:
  • genezend, ontstekingsremmend en antibacterieel, ideaal voor acne en onzuivere of ontstoken huid
  • bevordert de bloedsomloop en kalmeert, geschikt voor de verzorging van brandwonden
  • kan ook in pure vorm worden gebruikt

Ascorbyl Palmitate

Vitamine C stimuleert het metabolisme van het bindweefsel en de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen - tegelijkertijd wordt de uitputting van collageen geremd. Het heeft genezende en regenererende effecten op beschadigde bindweefsels. Vitamine C stabiliseert de barrièrefunctie van de huid en verbetert inflammatoire, onzuivere huidaandoeningen en vermindert ouderdomsvlekken.

Cosmetische eigenschappen:
  • stimuleert het metabolisme van het bindweefsel
  • stimuleert de productie van collageen, remt de uitputting van collageen
  • geneest beschadigde bindweefsels
  • vermindert ouderdomsvlekken

Linalool

Linalool is een terpeen dat wordt aangetroffen in de etherische olie van lavendel, pepermunt, rozenhout en dus cannabis. Terpenen zijn plantaardige stoffen die zorgen voor de (sterke) geur en smaak van planten of vruchten. Al ver voor Christus werd de diepe, doordringende werking van terpenen op waarde geschat. Etherische oliën worden al eeuwenlang toegepast. Vandaag de dag kennen ze nog steeds, zowel op therapeutisch gebied als in de traditionele geneeskunde, een brede inzet.

Tocopherol

Vitamine E is een  krachtige antioxidant en beschermt cellen en is in meer of mindere hoeveelheden beschikbaar in plantaardige oliën. Het is dus de beste plantspecifieke bescherming tegen oxidatie. Bovendien bindt tocoferol vocht aan de buitenste laag van de huid. Het beïnvloedt de celvernieuwing en heeft ontstekingsremmende eigenschappen en vermindert huidschade veroorzaakt door UV-straling. De huidtextuur is ook veel gladder. Tocoferol is niet-irriterend en wordt zeer goed verdragen.

Limoneen

Natuurlijk bestanddeel van etherische oliën. Wordt gebruikt als geurstof.

Phytic Acid

Plantaardig extract dat de huid beschermd tegen schadelijke invloed van vrije radicalen. Verheldert de huid.

Lactic Acid

Melkzuur, afkomstig van planten. Het verwijdert dode en droge huidcellen en remt tegelijkertijd de verhoorning van de cellen in de bovenste huidlaag. Melkzuur is een alpha-hydroxy-acid, afgekort AHA. Het stimuleert celvernieuwing door de aanmaak van lichaamseigen collageen te boosten. Het maakt je huid echt zijdezacht en glad en vermindert het aanzien van fijne lijntjes en rimpels. Ook houdt het de vochtigheid en de zuurtegraad van de huid goed op peil.

Persea Gratissima Oil       

Avocado-olie is zeer geliefd in cosmetica. Het emulgeert perfect, bevordert de vernieuwing van cellen en is optimaal voor de verzorging van droge, gesprongen of door een barrière beschadigde huid. Het kan ook worden gebruikt voor haarverzorgingsbehandelingen.
Avocado heeft een hoog gehalte aan palmitolzuur, waardoor de olie goed verdragen kan worden en als zodanig geschikt is voor gevoelige en beschadigde huidtypes. Daarnaast helpt avocado-olie de effectiviteit van andere ingrediënten te verbeteren, omdat vocht beter aan de huid is gebonden, waardoor de opname van andere ingrediënten wordt verbeterd.
Avocado-olie is ontzettend rijk aan waardevolle stoffen als oliezuur, palmitoleïnezuur en de vetoplosbare vitamines A, D en E. Ook zitten er vitamine C, B2, B6, kalium, mangaan, ijzer en foliumzuur in. Vooral vitamine A en E werken diep in je huid, dragen bij aan de celvernieuwing en hebben daardoor een positieve invloed op rimpels. Als je een droge eczeemhuid hebt, kun je ook baat hebben bij avocado vanwege de verzachtende, hydraterende en voedende werking.

Cosmetische eigenschappen:
  • Bevordert de regeneratie van cellen en celproductie
  • Ideaal voor droge, schilferige en beschadigde huid
  • Optimaal als massage-olie
  • Intensief verzorgend en beschermend
  • Verzorgend en vochtvasthoudend
  • Bevordert het absorberende vermogen van de huid
  • Geschikt voor haarverzorging 

Equisetum Arvense Leaf Extract

Heermoes komt uit de paardenstaartfamilie is een van de oudste planten ter wereld. De heermoes heeft een samentrekkende, celvernieuwende en bloedstollend. Door het hoge gehalte aan kiezelzuur wordt de stofwisseling van de huid ondersteund en het bindweefsel verstevigd. Ook bij slecht helende wondjes kan deze plant hulp bieden. In cosmeticaproducten helpt het door de grote hoeveelheid minerale stoffen je huid te hydrateren. Heermoes wordt aanbevolen bij normale tot droge, en gevoelige huid.

Cosmetische eigenschappen:
  • Samentrekkend & Celvernieuwend
  • Stofwisselingbevorderend, verstevigt bindweefsel
  • Genezend en bloedstollend
  • Hydraterend
  • Ideaal bij droge en gevoelige huid

Symphytum Officinale Root Extract

Smeerwortel is een geneeskrachtige plant die bij heel veel kwaaltjes van pas komt en al zo lang wordt ingezet bij wonden en botbreuken dat de geschreven geschiedenis ervan terug gaat tot de oude Grieken. Het heet niet voor niets zo, de wortels bevatten veel slijmstoffen en voelen daardoor kleverig aan. En het zijn die slijmstoffen die we graag willen, net als de allantoïne, fenolzuren en de vele andere stoffen die de wortels bevatten. Smeerwortel werkt wondhelend, huid- en slijmvliesherstellend, verzachtend (door de slijmstoffen en allantoïne), ontstekingswerend (door rozemarijnzuur en andere fenolzuren) en regenereert beschadigd bindweefsel.

Cocos nucifera oil

Kokosolie is subtiel geparfumeerd en smelt in contact met de huid. Het dringt snel de huid binnen en geeft een zacht gevoel, zonder vettig te zijn. Een enigszins koelend effect is kenmerkend voor kokosolie, omdat er veel warmte wordt geabsorbeerd wanneer het smelt. De lage pH van minder dan 8 geeft kokosolie ook een enigszins geur verdrijvend effect. Geurvormende bacteriën worden gedood zonder de huid te irriteren. In cosmetische producten is kokosolie uitstekend als ingrediënt voor emulsies en lippenbalsems, omdat het smelt in contact met de huid. In haarverzorgingsproducten maakt het het haar glad en hydrateert het.
Cosmetische eigenschappen:
  • Absorbeert snel, niet vet
  • Smelt zacht en ruikt lekker
  • Deodoriserend en verkoelend
  • Ook geschikt voor haarverzorging

Argania Spinosa Kernel

Arganolie zit vol vitaminen, antioxidanten en vetzuren en is geschikt voor alle huidtypen, van zeer droog tot vet. De olie doet veel moois voor je huid. Zo is het anti-verouderend door zijn hydraterende, huid versoepelende en revitaliserende eigenschappen. Ook helpt het striae, littekens, eczeem en acne te voorkomen door de ontstekingsremmende en talgregulerende werking. Arganolie vertoont een zeer uitgebalanceerde samenstelling van oliezuren, linolzuur en palmitinezuur en bestrijkt daarmee een breed spectrum van vetzuren. Het ondersteunt de natuurlijke functies van de huid en heeft antioxiderende effecten. Omdat het de capaciteit heeft om de cellen te stimuleren, is arganolie een populair anti-verouderingsproduct geworden. Het is niet alleen geschikt voor de rijpe huid, maar vanwege de intensief verzorgende eigenschappen, kan het worden gebruikt voor droge en gevoelige huidtypes en verbetert het de barrièrefunctie van de huid op de lange termijn. Deze olie is zeer geschikt voor zieke huid (dermatose, allergieën).

Cosmetische eigenschappen:
  • Antioxidant, ideaal voor de rijpe huid
  • Beschermt en ondersteunt de beschermende functie van de huid
  • Intensieve zorg en verzachting, in het bijzonder voor droge huidtypes
  • Ideaal voor zieke huid

Calendula Officinalis Flower Extract

Calendula staat bekend om zijn ontstekingsremmende, kalmerende, antioxiderende en wondgenezingseigenschappen, vooral omdat het carotenoïden bevat. De calendula essentiële olie heeft antimicrobiële effecten tegen bacteriën en schimmels. Vanwege dit kenmerk wordt calendula vaak gebruikt in gevallen van ontstoken huidtypes. Het is echter ook zeer geschikt voor de verzorging van baby's om luieruitslag te genezen. Het heeft ook kalmerende effecten bij acne, droge en gebarsten huid en biedt een ideale after sun verzorging.
Cosmetische eigenschappen:
  • Ontstekingsremmend en anti-bacterieel
  • Verzacht en geneest wondjes, verzorgt droge schilferige huid en huid die door de zon is beschadigd
  • Verzorgt de oneffen huid

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Rozemarijn kan de bloedsomloop verbeteren en is enigszins antibacterieel, bevordert het huidmetabolisme en bevat ook krachtige antioxidanten. Het zorgt voor een effectieve verzorging van de rijpe huid, cellulitis en een slechte bloedsomloop vanwege het circulatiebevorderende effect. Een onzuivere huid kan door rozemarijn weer in evenwicht worden gebracht.
Cosmetische eigenschappen:
  • licht antibacterieel, bevordert het huidmetabolisme, balancerend voor een onzuivere of vette huid
  • krachtige antioxidant, optimaal voor huidverzorging
  • zou de bloedsomloop en cellulitis kunnen verbeteren

Glycerine

Glycerine is een kleur- en geurloze vloeistof afkomstig van planten. Het is veilig te gebruiken op de huid, ook voor de gevoelige huid of wanneer je zwanger bent
Glycerine is een humectant, dat in staat is om vocht in de huid vast te houden en aan te trekken. Het is een lichaamseigen stof die voorkomt in de bovenste laag van de huid: de hoornlaag. Glycerine is belangrijk voor de hydratatie van de huid. Het ingrediënt kan makkelijk door de huid worden opgenomen en bindt zich vervolgens aan water zodat je huid minder vocht verliest. Het is licht van textuur en verstopt je poriën niet.
Eigenlijk heeft ieder huidtype baat bij het gebruik van glycerine maar in het bijzonder de droge huid. Door het vasthouden van vocht blijft de huid beter en langer gehydrateerd en dat is zeer gunstig voor een droge huid. Door je huid voldoende te hydrateren zijn fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar en daarom een perfect anti-age middel.

Cetearyl alcohol

Cetearyl alcohol is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit kokosolie. Het mag niet verward worden met wat we in de volksmond alcohol noemen, nl. ethanol.  Cetearyl alcohol is geen ontsmettende vloeistof, maar een mix van vetzuur alcoholen in de vorm van een witte, wax-achtige substantie.
De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde 'zachte alcohol' de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar.

Glyceryl stearate

Glyceryl stearate is een wax achtige stof die gewonnen wordt uit plantenolie. Het legt een beschermende laag om de huid, behoed het voor uitdrogen en maakt de huid zacht.

Coco-glucoside

Het Coco-glucoside is een milde, gemakkelijk absorberende oppervlakte-actieve suiker en wordt voornamelijk gebruikt voor shampoos en douchegels. Het vermindert het irritatiepotentieel van andere oppervlakte-actieve stoffen en ontklit, waardoor het haar gemakkelijker te kammen is. Kan ook worden gebruikt voor producten voor het reinigen van een ontstoken huid

Betaïne

Betaïne  wordt gewonnen uit de melasse van de bietenwortel (Beta Vulgaris).
Betaïne wordt gebruikt in huidverzorging om te conditioneren, irritaties te verminderen en de huid te beschermen tegen uitdroging. In producten met een oppervlakteactieve stof stabiliseert het het schuim en als het wordt opgenomen in shampoos en haarverzorgingsproducten, verhoogt het de sterkte van het haar en lichaam.

Sodium Shale Oil Sulfonate

Natuurlijk alternatief voor het vroeger gebruikte teer. Wordt zeer goed verdragen door de huid en is werkzaam tegen roos en psoriasis.

Chondrus Crispus Powder

Het Ierse mos, ook carrageen of chondrus genoemd, groeit vooral langs de Atlantische kust. Het heeft een verkoelend, hydraterend en verzachtend effect en heeft geen allergeen potentieel en is daarom zeer huidvriendelijk. Om deze reden is het geschikt als vochtinbrenger voor elk huidtype.

Arcticum Lappa Root Extract

Met haar samenstelling rijk aan tannine en plantenslijmen heeft het Klitwortel plantenpoeder zowel een verzachtend als verstevigend effect op het haar en de huid. Dankzij haar antibacteriële eigenschappen zuivert ze de gemengde huid, of huid met imperfecties, de vette hoofdhuid, terwijl ze haaruitval en roosvorming bestrijdt. Met klitwortelpoeder kan u natuurlijke en zuiverende haarverzorging realiseren. Ze kalmeert de geïrriteerde hoofdhuid, eventueel met roos, en reguleert overtollige talgproductie. Het poeder bestrijdt ook haaruitval en versterkt de vermoeide haren.