Over ons

Vitaforce-producten bevatten de paardenmelk van Orchid's Paardenmelkerij. Deze boerderij ligt aan de rand van een bos in het mooie Brabantse dorpje Zeeland.

In 1989 kocht Carla van de Laar haar eerste merrie, Anouk. Al snel groeide de veestapel uit tot ruim 330 pony's, waarvan er jaarlijks ruim 100 een veulen krijgen en gemolken moesten worden. De hele familie helpt mee in het bedrijf om de paarden met liefde te verzorgen. Pony's moeten namelijk 5 keer per dag gemolken worden. 's-Nachts is het tijd voor de veulens om te drinken. De melkmerries leven samen met de veulens in een grote kudde. 's-Nachts grazen ze in een open weide en overdag kunnen ze de stal vrij in- en uitlopen. Het welzijn van de dieren, gezondheid en goede voeding staan voorop.

Door de prebiotische eigenschappen, samenstelling en velen voordelen van paardenmelk werd de melk al gauw aan de deur verkocht. Niet als vervanger voor koeienmelk maar als vervanging óf aanvulling op medicijn gebruik.

De geneeskrachtige werking van paarden melk ligt niet alleen van binnen maar ook van buiten. Hier zijn de Vitaforce verzorgingsproducten door geïnspireerd.  Paardenmelk bevat namelijk veel bouwstoffen en makkelijk opneembare vitaminen. Dit geeft de huid weerstand en bevordert de doorbloeding. Hierdoor zijn de Vitaforce verzorgingsproducten uitermate geschikt voor de verzorging van huid en haar. Voornamelijk de droge en gevoelige huid. 

Het kleine familie bedrijf verkocht de producten aan huis of via lokale drogisterijen. Sinds 2020 zijn we nu ook online te vinden! Wat fijn dat je er bent en we hopen je te kunnen helpen met een onze natuurlijke producten.