Hoe verzorg ik mijn huid in de winter? Handige tips van Vitafoce!

De kerst komt eraan. Dé tijd voor gezellige familiemomenten! Het is koud buiten, soms een gure wind en soms heerlijk genieten van de warme zonnestralen in een prachtig bevroren landschap. De lucht is droog en de huid voelt trekkerig aan. Binnen zetten we de verwarming aan (voorzichtig met huidige energieprijzen😉), maar ook deze lucht droogt onze huid uit. Zowel de handen als de voeten hebben het niet makkelijk en krijgen gemakkelijk kloven of worden schraal. Daarom geven wij jouw een aantal tips die je makkelijk kan toepassen. Maar zoals je weer heeft Vitaforce ook hele goede, natuurlijke oplossingen voor deze huid klachten.

Waarschijnlijk zal je merken dat in de winter jouw huid wat droger aanvoelt. Het kan in de vorm van jeuk of schilfering zijn en soms leidt het zelfs tot rode plekken. Ook kan het ertoe leiden dat aandoeningen zoals eczeem of rosacea toenemen in deze maanden. Dit komt door twee dingen: door de lage luchtvochtigheid absorbeert de huid minder vocht en droogt uit. Ten tweede vermindert onze talgproductie. Talg bestaat voornamelijk uit vet en zorgt ervoor dat de huid makkelijker vocht kan vasthouden. Dit houdt de huid soepel. De droge huid kun je merken aan droge handen, gesprongenlippen, schrale wangen of kloven.

Tips voor huidverzorging in de winter
Met een beetje extra aandacht aan de huid voorkom je uitdroging, kloven en schraalheid in de winter.

Hydrateer jezelf
in het algemeen is het goed om wat water bij de radiator te zetten om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Drink daarnaast voldoende om de vochtbalans op orde te houden want in een droge omgeving verliezen we zelf meer vocht. Om de huid zelf te hydrateren en extra te verzorgen hebben wij  enkele prachtige producten die echt werken.

Handen en voeten
Handen en voeten hebben altijd veel te lijden in de winter. Ze worden droog en er ontstaan makkelijk kloven. Was ze niet te vaak en als je wast dan het liefst met onze extra hydraterende Bodysoap. Deze bevat veel verzorgende bestanddelen en zorgt ervoor dat de huid beschermt wordt tegen het uitdrogen. Droog je handen en voeten na het wassen goed af. De handen kunnen heel goed beschermd worden met de Remedy. Dit is een volle crème die toch snel intrekt. Remedy helpt tegen een droge huid maar geneest en voorkomt ook kloven en eczeem.

Voor de voeten hebben we een echte topper in ons assortiment: Happy Feet! Van deze geweldige balsem worden alle voeten blij. Zorg er altijd voor dat het meeste overtollig eelt verwijderd is, dan hebben kloven minder kans om te ontstaan. Van de Happy Feet worden de voeten zacht en soepel, daarnaast wordt de eeltvorming minder. Kloven worden zo voorkomen of geheeld. De doorbloeding wordt bevordert door de crème en dat heeft een positief effect op bijvoorbeeld stramme enkels of stijve gewrichten. Lees eens de recensies van andere klanten, deze zijn laaiend enthousiast.

Happy Feet

Ook voeten worden koud en droog. Kloven zijn bijna onvermijdelijk maar Happy Feet tovert een lachje op iedere voet

Remedy

Dit is het passende antwoord op handeczeem, kloven of ruwe handen als gevolg van het koude weer.

 

Douchen
Douche het liefst niet te heet want dat droogt de huid uit. De Scalp Restore Oil kan voor het hele lijf gebruikt worden hydrateert de huid en legt er een beschermend laagje overheen tegen het uitdrogen. De zachte Bodysoap reinigt goed, maar ontvet niet en is extra hydraterend. Na het afdrogen is het heerlijk om je met de Skin Lotion in te smeren. Daarmee wordt je huid zacht en soepel en zal niet snel meer uitdrogen.

Skin Lotion

Skin Lotion is de beste hydratatie voor heel het lichaam, vooral na een warme douchen

Het gezicht
Het gezicht moet weer en wind doorstaan. Bovendien is de huid in ons gezicht extra dun. Daarom verdient ons gezicht bijzondere aandacht. Was je gezicht nooit met een normale zeep maar gebruik de Bodysoap of onze Face Wash Gel. Deze is nog milder maakt de huid schoon zonder zeep en bevat vele verzorgende bestanddelen. Als je daarna de Perfect Skin Serum smeert geeft dat extra verzorging en hydratatie voor de diepere huidlagen. De edelweissextracten en de paardenmelk worden door de liposomen in de serum naar de diepe huidlagen gevoerd en brengt jouw huid in optimale conditie. Dat helpt tegen het uitdrogen maar ook tegen veroudering. Om de huid te beschermen gebruik je de Sensitive. Make-up is hierboven makkelijk aan te brengen. Als je een hele droge huid hebt kun je ook de Remedy gebruiken. Deze is maakt de huid nog wat vetter.
Perfect Skin Serum

Onze Perfect Skin Serum hydrateert het gezicht en herstelt het vetbalans op de huid. Zo blijven de wangen en neus lekker zacht, deze kun je helaas moeilijk bedekken voor koude wind

Terug naar blog